Rutas de Senderismo

La belleza del paisage, la ausencia de tráfico y la variedad en cuanto a recorridos, hacen de Montitxelvo un municipio muy apto para la práctica de senderismo y cicloturismo.

Recientemente, se han homologado dos itinerarios de senderismo. El primero de ellos se conoce como La Creueta, con referencia SL-CV83 en el registro de senderos. El segundo es la "Ruta de l’Aigua", un itinerario temático sobre la cultura del agua en Montitxelvo y que se ha registrado con la referencia SL-CV84.

 

LA CREUETA (SL-CV 83)

Un mirador sobre la Vall d’Albaida 

Tipo de itinerari: Lineal. Sin derivaciones ni variantes. Enlaza con la senda de la Ruta de l'Aigua (SL-CV84).

Longitud aproximada: 1 Km

Dificultad: Media

Puntos de interés: Ermita del Salvador, la Creueta, mirador, vistas panorámicas, flora endémica.

El Tossal de la Creueta se encuentra al noreste del término municipal de Montitxelvo. A la ermita del Salvador se accede por un camino empedrado. Este camino, así como el entorno de la ermita, han sido recientmente recuperados. El terreno desde la ermita hasta la cima está constituido por terreno compacto y roca, con una pendiente elevada. El itinerario parte de la Avinguda de la Constitució, y se sube hacia la ermita del Salvador por el Camino de l'Ermita. Al llegar a la ermita, se inicia la senda ascendente que conduce sin dificultad hasta la cima, donde se encuentra la Creueta, también recuperada recientmente.

Enlace a la página de FEMECV (Federació d'Esports de Muntanya de la Comunitat Valenciana) donde se describe la Ruta SL-CV 83

 

LA RUTA DE L’AIGUA (SL-CV 84)

Un itinerari didàctic sobre la cultura de l’aigua a Montitxelvo. 

Tipus d’itinerari: Circular. Sense derivacions ni variants. Enllaça amb la Senda de La Creueta (SL-CV83) i amb la SL-CV43.

Longitud aproximada: 5 km

Dificultat: Baixa

Punts d'interés: Bassa del Sastre, Font de Ferri, Molí de Micairent, Arcada del Planet, Alcavó de Remigio, retaules ceràmics.

La zona per la qual discorre aquest itinerari no té desnivells importants. L'itinerari parteix de l’Avinguda de la Constitució, a pocs metres de la parada d'autobusos de Montitxelvo, i continua pel carrer de les Escoles. Des d'ací continua cap al cementeri pel Camí Reial de Gandia. L’itinerari arriba fins al barranc del Planet i seguix per la seua vora esquerra pegat al barranc. Una vegada arribem a l'aqüeducte del Planet, l'itinerari continua pel Camí Vell d’Aielo de Rugat sempre per la vora de baix, pegats al barranc. Posteriorment, per un camí entre hortes s’arriba a la bassa del Sastre. Aquesta bassa és una monumental obra d’enginyeria hidràulica, construïda possiblement al segle XVIII. Des d'ací es seguix fins a la font de Ferri per un camí forestal. En la Font de Ferri s'enllaça amb la senda local SL-CV43.

A continuació el nostre itinerari passa pel riu-rau de Mahiques i arriba a la font de la Nava. La següent parada de l'itinerari és la font de Micairent, on es pot trobar un àrea recreativa, un molí hidràulic i dues basses. La senda continua pel Camí de l’Horta del Molí fins la mina d’aigua coneguda com l’Alcavo de Remigio. D’aquest singular element cal destacar la seua galeria, coberta amb una volta triangular de lloses planes. L’element es va recuperar durant l’any 2007.

L'itinerari arriba fins el poble de Montitxelvo, passant per la font de la Plaça i la font de Baix. Durant el trajecte urbà cal admirar dos retaules ceràmics del segle XVIII: El de la Mare de Dèu del Roser i el de la Mare de Dèu dels Dolors i Sant Cristòfol. Des d'aquest punt l'itinerari segueix fins al punt d'inici.

Enllaç a la pàgina de FEMECV (Federació d'Esports de Muntanya de la Comunitat Valenciana) on es descriu la Ruta SL-CV 84. Enllaç a ruta Wikiloc.

 

Powered by Wikiloc
 
 
AIELO DE RUGAT - MONTITXELVO (SL-CV 43)

Itinerari: Aielo de Rugat, Camí del Molí Barandano, Els Tolls, Castell Aielo de Rugat, Font de la Mollana (Penya L'Hedra), Font de Ferri, Font del Molí, Aielo de Rugat

Tipus d’itinerari: Circular.  Enllaça amb la Senda SL-CV 44.

Longitud aproximada: 5 km

Dificultat: Baixa / Mitja

Punts d'interés: Camí del Molí Barandano, Els Tolls, Castell Aielo de Rugat, Font de la Mollana (Penya L'Hedra), Font de Ferri, Font del Molí.

Enllaç a la pàgina de FEMECV (Federació d'Esports de Muntanya de la Comunitat Valenciana) on es descriu la Ruta SL-CV 43. Enllaç a ruta Wikiloc.

 

Powered by Wikiloc
 
TERRATEIG - MONTITXELVO (PR-CV 390)

Itinerari: Terrateig, Llavador Municipal, Font de la Nevera, Pla de les Fontetes, Refugi de la Planissa, Corral Blanc, Molí de Micairent, Terrateig

Tipus d’itinerari: Circular.  Enllaça amb la Senda SL-CV 84.

Longitud aproximada: 7.7 km

Dificultat:  Mitja

Punts d'interés: Terrateig, Llavador Municipal, Font de la Nevera, Pla de les Fontetes, Refugi de la Planissa, Corral Blanc, Molí de Micairent.

Enllaç a la pàgina de FEMECV (Federació d'Esports de Muntanya de la Comunitat Valenciana) on es descriu la Ruta PR-CV 390. Enllaç a ruta Wikiloc.

 

Powered by Wikiloc

Per a consultar més rutes de senderisme properes a Montitxelvo, punxar sobre el logo de Wikiloc: 

 

Formulario de búsqueda