Gran Fons Penyes Albes 2017
El II Gran Fons Penyes Albes, celebrat el 1 de maig de 2017 a Montitxelvo, va ser un èxit total, amb quasi 400 participants.

El dia 1 de maig de 2017 es va celebrar la segona edició del Gran Fons Penyes Albes a Montitxelvo. Inicialment, estava planificat per a celebrar-se el 30 d’abril, però una sorprenent alerta “Nivell 3” decretada el dia anterior va forçar la seua anul·lació i aplaçament. Va ser una decisió difícil, però tants els organitzadors com la corporació municipal van reaccionar ràpidament i aconseguir preparar tots els serveis i permisos per a que la prova es celebrara el dia posterior, aprofitant que també era un dia de festa.

Així i tot, va ser un èxit rotund, amb quasi 400 participants. A més a més, més de 50 voluntaris distribuits per la serra, uns 30 músics i 10 voluntaris en la zona de meta contribuiren a l’èxit d’aquest esdeveniment.

El Gran Fons Penyes Albes 2017 va constar de dos modalitats:

MODALITAT A) TRAIL RUNNING: Distància 15.8 Km (Desnivell positiu acumulat 727 m).

MODALITAT B) SENDERISME: Distància 7.5 Km (Desnivell positiu acumulat 276 m).

El guanyador de la prova de Trail Running va ser l’esportista local Juanan Torres Climent, acompanyat per l’amic Jordi Gil Faus (Sportadict, Castelló de Rugat), i la tercera posició fou per a Juanjo de los Angeles (Xeraco), exciclista professional del Kelme. La primera xica va ser, una vegada més, Laura Sahuquillo (Olleria). L’equip guanyador fou el Superatesport.com, el primer corredor local fou Vicent Escrivà (trofeu cedit per Juanan Torres) i la primera corredora local fou Ilona Kibildaite, repetint la seua gesta en la primera edició.

Les classificacions estan disponibles a la pàgina web de Multiesport, així com àlbums de fotos i vídeos es poden trobar a la pàgina de Facebook.

Les dificultats superades i l’èxit aconseguit, en un any amb moltes curses de muntanya, servirà per a consolidar aquesta prova entre les proves realitzades al territori valencià

A continuació, compartim un àlbum amb fotos significates de l'esdeveniment, un vídeo resum i el vídeo de presentació del recorregut de la modalitat de trail running.